Mednarodna francoska šola v Ljubljani je del največje mreže šolskih ustanov na svetu. Pod okriljem Ministrstva za zunanje zadeve v 135 državah po svetu deluje kar 494 francoskih ustanov, v katerih se po francoskem izobraževalnem programu šola 320 000 otrok. Zaradi enakega učnega programa lahko učenci mednarodnih francoskih šol po vsem svetu prehajajo iz ene v drugo šolo, ne da bi spremenili učni program. To je še posebej pomemben faktor zlasti pri družinah, ki se veliko selijo ali se nameravajo seliti v prihodnosti.

Od leta 2001 ima naša šola tudi uraden sporazum z mrežo AEFE, Agencijo za francosko izobraževanje v tujini, ki nam dodeljuje finančno pomoč, k nam napotuje učitelje s francoskega Zavoda za šolstvo ter preko vsakoletnih obiskov inšpektorjev spremlja usklajenost našega pouka z nacionalnimi programi.

Mreža AEFE je razdeljena na območja in naša šola je del območja jugo-vzhodne Evrope, ki jo sestavlja 26 ustanov v 13 državah.

S šolami v tej regiji sodelujemo v različnih pedagoških projektih (izmenjava učencev višjih razredov osnovne šole s francosko gimnazijo Stendhal v Milanu, tekmovanje v matematiki, v katerem sodelujejo vse šole iz naše regije itd.).

Francoska šola v Ljubljani sledi obstoječim učnim programom v Franciji, obenem pa upošteva program prisoten v državi gostiteljici, Sloveniji. Učenci tako pridobijo najboljše iz obeh sistemov, francoskega in slovenskega.

http://www.aefe-europe.net/

Zemljevid mreže AEFE:
carte-reseau-aefe