Dobrodošli na spletni strani mednarodne Francoske šole v Ljubljani!

Francoska šola v Ljubljani oziroma na kratko EFL, že več kot dvajset let sprejema otroke, stare od 2 do 15 let. Smo del OŠ Livada v Ljubljani.

Tako kot naše druge ustanove po svetu, je tudi EFL namenjena francoskim otrokom, ki prebivajo v Sloveniji, slovenskim otrokom in tudi pripadnikom drugih narodnosti, ki želijo biti del francoskega programa izobraževanja, ki ga vse od vstopa v vrtec do konca srednje šole, vodi in nadzoruje francosko Ministrstvo za šolstvo. EFL vsem otrokom zagotavlja isto kvaliteto izobraževanja kot šole v Franciji, ki so pod okriljem francoskega Ministrstva za šolstvo.

Našim učencem ob francoskem izobraževalnem sistemu nudimo tudi mednarodno okolje in odprtost v svet, kar prispeva k osebni obogatitvi. Na šoli posebno pozornost posvečamo tudi slovenščini, katere poučevanje poteka po dveh različnih učnih načrtih, in tudi kakovostnemu poučevanju angleščine.

EFL je del mreže Agencije za francosko izobraževanje v tujini, AEFE, ki jo vodi upravni odbor, člani katerega so starši, ki so v odbor izvoljeni in delo opravljajo prostovoljno. Mreža AEFE je največja mreža mednarodnih šol na svetu. S 494 ustanovami je prisotna v 135 državah in skrbi za šolanje več kot 320.000 učencev.

K nam prihajajo slovenski otroci, ki letos predstavljajo tretjino naših učencev ter otroci iz drugih držav, katerih starši znajo ceniti kvaliteto našega izobraževanja in šolske ponudbe v mednarodnem okolju. Zelo smo veseli, saj ta kulturna in jezikovna mešanica (16 različnih narodnosti) našo ustanovo in nas same še bolj bogati.

Veseli nas tudi dejstvo, da se vsako leto poveča število naših članov in tudi število naših projektov!

Pričujoča spletna stran predstavlja našo šolo in njeno pedagoško dinamiko.

Želim vam prijeten obisk!

Marie-Thérèse FURIC, ravnateljica Francoske šole