V četrtek, 20. septembra 2018, nas je obiskala Lisa Mandel, francoska striparka. V Slovenijo je prišla na povabilo Francoskega inštituta, na Francoski šoli pa je za učence od 3. razreda do gimnazije izvedla delavnico risanja stripov.

Otroci so se en teden pred njenim prihodom začeli seznanjati z njenim stripom z naslovom Nini Patalo. Po tem stripu je bila posneta risanka Nina in prijatelji, ki jo lahko spremljamo tudi na TV-ekranih v Sloveniji.

Image result for nini patalo

Lisa Mandel je svoj obisk v četrtek, 20. septembra, pričela s kratko predstavitvijo svojega dela, nakar se je z učenci pogovarjala o stripu Nini Patalo in striparski umetnosti. Učenci Cycle 3 in collège-lycée so nato nadaljevali z delavnico risanja stripov. Izmislili so si zgodbo ter jo z Lisino pomočjo povedali v obliki stripa v 4 sekvencah, ki so jih povezali v mini knjigo. Odkritih je bilo kar nekaj skritih talentov!

Delavnico smo zaključili s kratkim intervjujem s Liso. V knjigo, ki je last šole, je napisala posvetilo, ter nam narisala plakat z glavnimi junaki iz stripa Nini Patalo (na sliki spodaj).

Istega dne popoldne je vodila še eno delavnico stripa na Francoskem inštitutu, obisk v Ljubljani pa je zaključila zvečer na Vodnikovi domačiji, ko se je z njo pogovarjal slovenski stripar Izar Lunaček.

Draga Lisa, hvala, da smo s tvojo pomočjo odkrili svet stripa!